Биха служители на „Екоглобал”
Биха служители на „Екоглобал” / netinfo
Шофьор и работник на „Екоглобал” са били нападнати и пребити от четирима пияни мъже рано тази сутрин, съобщават от частната комунална фирма.

Около 6:20 пияните мъже приближили до екипа на „Екоглобал”, който почиствал Главната улица, и ги попитали защо работят там, след което им нанесли удари. По- тежко пострадал работникът Атанас Рангелов, който е с охлузвания и травми на главата. За получените наранявания той е освидетелстван в катедрата по съдебна медицина. Шофьорът Александър Шкумбов се отървал с разкъсани дрехи, докато се опитвал да се притече на помощ на колегата си.

От „Екоглобал” приписват авторството на нападението на конкурентната им фирма „Чистота”, защото „единствено общинската фирма има интерес да попречи на работниците от „Екоглобал” да изпълняват служебните си задължения”.

Според изпълнителния директор на „Чистота” Христо Костадинов, това са лични и безпочвени нападки и опит за сриване на имиджа на фирмата, на която единствено в момента е възложено сметосъбирането и сметоизвозването на Пловдив. Въпреки това и днес „Екоглобал” продължава да чисти града.