Безплатни трапезарии отварят врати за социално слаби
Безплатни трапезарии отварят врати за социално слаби / netinfo

Безплатните трапезарии за социално слаби пловдивчани стартират от днес. Седем кухни ще отворят врати за бедните в шестте района. Общо 1000 социално слаби ще се ползват от придобивката до края на декември. От следващата година бройката ще нарасне на 2000 души, след като на сесията на Общинския съвет утре бъде гласувано внесеното от общинската администрация предложение.

До 31 март 2008-ма хората ще получават безплатен обяд, като порционът струва 1,20 лв. Най-голям брой социално слаби – 300 – ще се ползват от трапезариите в район „Централен”, където ще бъдат разкрити две кухни. В останалите райони броят на бедните, които ще получават безплатен обяд е по 125 души, като само в район „Южен” ще бъде раздавана храна на 200 души.

В 11 часа днес главният секретар на Община Пловдив Петя Дойчинова ще открие трапезарията в „Тракия”, която се намира в стола на СОУ „Димитър Матевски”, в 12 ще отвори врати кухнята в училище „Св. Константин Кирил Философ” в „Южен”, а в 12:30 ч. ще бъде открита трапезарията в "Западен" в стола на "Аптечно управление".