/ ThinkStock/Getty Images
Безплатни профилактични кардиологични прегледи ще се проведат в Пловдив в рамките на информационната кампания „Вземи го приСърце“.  Прегледите ще се проведат в големия търговски център на кръстовището между бул. „Руски и ул. „Любен Каравелов“, с професионалната консултация на д-р Душко Шереметов от УМБАЛ „Св. Георги“, от 15.00 до 19.00 часа. Организаторите съобщиха, че часовете се записват предварително.

Целта на кампанията „Вземи го приСърце“ е да повиши информираността на хората за потенциалния риск от сърдечно-съдови заболявания и необходимостта от чести прегледи, профилактика, активен начин на живот и балансиран режим на хранене.

 „Процентът на кардиологично болните в България нараства с всяка следваща година. Това поражда необходимостта от активно информиране на обществото и силна подкрепа от страна на медицинските и бизнес среди, обвързани с темата. Здравословната храна, спортните активности, разходките сред природата са само част от лесните правила, които можем да спазваме всекидневно, за да поддържаме общото си здраве и здравето на сърцето си“, заяви кардиологът д-р Душко Шереметов.