телефон
телефон / DarikNews.bg, архив
Набеден за нарушител на обществения ред подал фалшив сигнал на 112 пред очите на проверяващи го полицаи, за да им докаже, че всеки може да го направи. Целта му е била да избегне глоба за музика с високи децибели в апартамента си, но вместо това се сдобил с друга – от 1 000 лева, за лъжливо обаждане.

Глобата обаче е отменена от Административния съд в Пазарджик, след като мъжът я обжалва. Мотивите на магистратите са, че само по себе си повикването заради шумовия тормоз не е противоправно деяние, след като е имало такъв проблем.

Конфликтът със служителите на реда се разразява през март миналата година. Съсед на набедения нарушител съобщил на 112, че от апартаментът му се чува силна музика. Двама свидетели – Грозденин и Атанасова, които същата вечер са били на гости във въпросния апартамент, твърдят пред съда, че домакинът е звънял сам на 112 по същия повод, а шумът идвал от друг апартамент.

Когато на вратата му звъннали полицаи, домакинът подал сигнал срещу самия себе си пред очите на изпратения полицай от Стамболийски.

Решението за отмяна на санкцията е окончателно.