БЧК започна раздаването на помощи в Западен
БЧК започна раздаването на помощи в Западен / Дарик Пловдив

Българският червен кръст стартира поредната си кампания за раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти. В "Западен" то се осъществява в залата на районното кметство и ще продължи до 30 септември. Лично кметът на района Димитър Колев проследи днес как преминава раздаването на храните.

Всеки правоимащ получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност, а раздаването се извършва от служители и доброволци на Българския червен кръст. На всеки, включен в списъка на БЧК, се полагат по около 15 килограма продукти. Индивидуалните пакети включват грах, гювеч, нектар, месни и рибни консерви, зрял фасул, пчелен мед, локум, бисквити, вафли, ориз, булгур, лютеница и доматено пюре. От организацията апелираха отново към гражданите, които имат да получават продукти, да носят със себе си достатъчен брой торби, както и да си осигурят транспорт, тъй като пренасянето на всички продукти е непосилно за някои хора.

Общо 2876 души от Пловдив имат право на индивидуални пакети. Тази година към хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия сезон, са добавени също лица и семейства, пострадали при бедствия и аварии за периода от 2012 година до настоящия момент.