спектакъл за меломани
спектакъл за меломани / netinfo
Специален аудио-визуален спектакъл на композитора Михаил Големинов по музика на един от най-интересните френски творци в областта на акустичния, електронен звук Пиер Анри ще бъде показан от 21.00 часа в клуб Петното в Пловдив. Събитието е част от официалната програма на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019” по ключовия проект Капана - Квартал на творческите индустрии.

Електроакустичното послание на Пиер Анри и неговата т.нар. конкретна музика, вдъхновена от футуризма са типично френско явление, което Големинов интерпретира по свой начин,  за да ни запознае с един не особено познат до сега у нас аспект на френския музикален авангард от миналото. „Конкретният” стил на Пиер Анри днес е в основата на голяма част от електронните музикални жанрове, чиито корени тръгват от Club d'Essai - студиото на Френското радио и телевизия в Париж.

Спектакълът е под формата на аудиовизуален колаж с творби на Пиер Анри  комбинация от визия и звук - създавана в реално време от специално разработена от Михаил Големинов компютърна програма, както и с използването на виртуални инструменти.