Атилла: Да се спрат от движение старите влакове и забраната за пушене да отпадне
Атилла: Да се спрат от движение старите влакове и забраната за пушене да отпадне / netinfo
Да се спрат от движение всички влакове с критична оценка, дори и това да предизвика известен хаос в пътническите превози, това заяви днес в Белово заместник-министърът на транспорта Юджел Атилла. Той обаче не уточни колко процента от старите влакови композиции, които са в движение, имат критична оценка.

Заместник-министърът се обяви срещу забраната за тютюнопушене във влаковете, заради многото случаи на подпалени тоалетни във вагоните.

По информация на Дарик радио, незагасена цигара, е една от версиите, които се проверяват във връзка с разследването на причините за пожара във влака Пловдвив- София на 21 юли.

Добрата новина днес ще е отпадането на предпазната клауза за българското въздухоплаване, съобщи в Белово Атилла, който присъства на тържествата по случай 135 годишнината от откриването на жп линията Цариград-Белово. Той заяви, че очаква положителна оценка за Министерството на транспорта в доклада на Европейската комисия. Според него докладът ще бъде използван за предизборни цели от страна на опозицията, но това няма да доведе до кадрови промени в транспортното министерство. Той отново заяви, че жп транспортът е най-сигурният транспорт в България, въпреки случващите се инциденти.

Информация на Мариана Георгиева Дарик радио Белово