Арестуваха полицай за убийство в Аджисан махала
Арестуваха полицай за убийство в Аджисан махала / dariknews.bg

Служител на МВР и неговият баща са задържани за убийство в Аджисан махала. Те са нанесли побой над 27-годишен мъж на улица „Брестовица". Убийството е станало след възникнал скандал за запалени гуми.

В неделя следобед убитият предизвикал гнева на двамата мъже, които се нахвърлили върху него и го пребили. На следващия ден 27-годишният мъж е починал в болница. В следствения арест за 72 часа са задържани 32-годишният служител на МВР и неговият 56-годишен баща.

Окръжна прокуратура назначи съдебно-медицинска експертиза, която да установи причината за смъртта на младежа. Трябва да се провери в детайли дали той е починал вследствие на побоя, тъй като смъртта е настъпила чак на следващия ден, съобщиха за Дарик обвинителите. Едва след това ще се прецени дали ще се поиска постоянна мярка "Задържане под стража" за двамата мъже. Към момента те са обвинени в убийство, извършено в съучастие и са задържани с прокурорско постановление за 72 часа.

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов отказа коментар по случая преди да приключи разследването. В официалния полицейски бюлетин от същия ден инцидентът не бе отразен.

По непотвърдена информация, задържаният за убийството полицай е работел в Пето РУ и се казва Йордан Пацев, а баща му е Петър.