/ Thinkstock/Getty Images

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на 67-годишна жена от с. Труд за извършено на 13 януари 2019 г. убийство на 73-годишния й съпруг.

Оставиха в ареста 20-годишния млажеж, убил заедно с майка си 63-годишен мъж

Обвиняемата и пострадалият живеели в къща в селото, като отношенията им били влошени. След възникнал скандал помежду им в дома им, обвиняемата умишлено умъртвила съпруга си. На следващия ден тя отишла на работа, като преди това извършила множество действия по прикриване на следите от извършеното престъпление.

Пострадалият бил намерен в дома си от свой приятел, който не могъл да се свърже с него по телефон. Започнало е разследване, били са извършени огледи, разпитани са били свидетели и са били приобщени веществени доказателства. Назначени са съдебно-медицински и биологични експертизи.

Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо нея на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което 67-годишната жена е обвинена, е лишаване от свобода от 10 до 20 години. Разследването по случая продължава.