АПИ: Ремонтът на пътя Поповица – Асеновград не е завършил
АПИ: Ремонтът на пътя Поповица – Асеновград не е завършил / api.bg

Ремонтът на третокласния път III-804 Поповица – Асеновглад не е завършил и при изпълнението на обекта ще се приложат необходимите технически решения, с които ще се осигури необходимото отводняване на пътното платно. Това се казва в съобщение от Агенция Пътна инфраструктура до медиите.

В момента със средства от бюджета на АПИ се извършва превантивният ремонт на близо 18 км от пътя Поповица - Асеновград. Инвестицията е за близо 8 млн. лв. Целта е осигуряване на безопасно пътуване по третокласния път, който не е ремонтиран повече от 35 години.

По отсечката се работи чрез „студено рециклиране“ - съвременна технология за ремонт на пътищата, позволяща ефективно и екологично изпълнение чрез използване на пластове от съществуващата настилка. Предвидено е попълване на банкети, почистване на земни окопи, полагането на хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и др.

Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнениe поради изказаните от кметовете на Болярци и Садово некоректни опасения, че предприетият ремонт ще доведе до наводняване на къщите край пътя.