Анонимни безплатни консултации извършват от „Социално подпомагане”
Анонимни безплатни консултации извършват от „Социално подпомагане” / Деляна Михнева

Безплатни консултации за граждани ще извършват юристите на дирекция „Социално подпомагане", съобщи директорът Надя Танева. Всеки ден от 10 до 12 часа ще се осъществява прием на желаещи в сградата на Областна администрация - Пловдив. Идеята е хората, които нямат възможност да посетят дирекцията или имат психологическа пречка за това, да могат да получат подкрепа. Консултациите ще бъдат напълно анонимни, уточни Танева. Инициативата е по случай Световния ден на социалната работа и организираната от Международната федерация на социалните работници Седмица на действие. Целта е не само да има безплатни консултации и да се обясни естеството на нашата работа, но и да се покажат добрите практики в дейността ни, допълни Танева.

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров откри официално Седмицата на отворените врати. Областната администрация е партньор на дирекция „Социално подпомагане" в организирането на инициативата. Пожелания за успешна работа на социалните работници отправи и ресорният зам.-кмет Георги Титюков.

На 26-и март, когато се закрива Седмицата на отворените врати, ще се раздават хранителни помощи за нуждаещите се. Инициативата е съвместна на дирекция „Социално подпомагане" и Областната дирекция на Българския червен кръст. Помощите ще се раздават от 9,00 до 17,30 часа в секторите по райони, както и в приемната на бул. „Руски".