Анатомия на паяжината играят в залата на Учебния театър
Анатомия на паяжината играят в залата на Учебния театър / sxc.hu

С представление на трагикомедията „Анатомия на паяжината" зала „Учебен театър" към ПУ „П. Хилендарски" посреща почитателите на Мелпомена. В постановката играят 4-ти курс студентки „Актьорско майсторство" с художествен ръководител проф. Надежда Сейкова. Представлението започва в 19 часа. Автор на пиесата е съвременния драматург Мария Станкова, а постановката е на доц. Виолета Гиндева. Сценографията е на ученички от гимназията по сценични кадри. Участват Росица Литова, Анастасия Васева, Биляна Мартюгина, Наталия Иванова и Михаела Михайлова.

Диапазонът на действието в спектакъла се разпростира от битовото до абстрактното. Пет жени работят в тъкачен цех за килими и обсъждат житейските си проблеми. Заплащането на работничките е мизерно. Жените не подозират, че не гъркиня притежава този цех, както са вярвали досега, а синът на една от тях. Когато истината се разкрива, започват конфликтните ситуации и драматизмът нараства. В последната част на постановката жените стигат дотам, че искат да бъдат втъкани в килима, за да ги купи някой богат чужденец или да бъдат изложени в някоя галерия.

В четвъртък на сцената на Учебния театър ще се играе постановката на Лео Капон „Дамата без кученцето" по мотиви от А. П. Чехов. Участват студентите от 3-ти курс по актьорско майсторство.