Административен гаф бави почистването и укрепването на Чая
Административен гаф бави почистването и укрепването на Чая / netinfo
Конкурсът за укрепване бреговете на р. Чая и почистването на коритото й в регулацията на Асеновград се провали, макар че 12 фирми, сред които и „Пътстрой - 92” на Васил Божков, закупиха тръжни книжа. Причината за прекратяването му е гаф при подготовката на конкурсните условия, в които не е записано изискването кандидат-изпълнителите да имат първа категория според регистъра на Строителната камара, което е задължително за такъв тип обект.

Ще върнем парите на участниците и в най-кратки срокове ще насрочим нов конкурс, каза заместник-кметът Стоян Димитров, който още с встъпването си в длъжност оглави и конкурсната комисия.

Това обаче ще забави старта на работата по коритото на реката, което не е чистено основно повече от 20 години, и ще създаде риск от наводнения при пролетното пълноводие. В момента на места просветът между водата и мостовете е не повече от два метра.

6 млн. лева ще струва чистенето и укрепването на коритото на р. Асеница, както е новото име на Чая. Половината от парите вече са осигурени.