АБВ иска избори през октомври или ноември
АБВ иска избори през октомври или ноември / снимка: Иванка Петкова
АБВ иска избори през октомври или ноември
73418
АБВ иска избори през октомври или ноември
  • АБВ иска избори през октомври или ноември

Избори до края на септември са вредни за обществото, заяви в Пловдив Румен Петков от АБВ. По думите му, тогава вотът ще бъде без политики, без политически дебат и без сблъсък на идеи и ще обслужва сегашното статукво. Тези, които искат избори през септември, разчитат на ромския вот като БСП, ДПС и ББЦ, на институционален и административен натиск и натиск върху бизнеса, посочи Петков.

Според него най-добре ще бъде изборите да се проведат от средата на октомври до началото на ноември.

Румен Петков заяви, че АБВ е постигнала добри резултати на евровота в град Пловдив, но не и в малките населени места в областта. По думите му, това се дължи на мизерния финансов ресурс, която е отделило движението за европейските избори.

Трябва да стигнем до хората и да покажем енергия в листата ни, да почувстват гражданите, че са над всичко, коментира Румен Петков. Според него изрази, че АБВ се къса живо месо от БСП, показват мислене в БСП ала Хитлер или Берин.

Не може да вкараш прокуратурата в банка и да очакваш да няма сътресения. БНБ се държа абсурдно, а престъпление на правителството е да изтегли парите на държавни предприятия от Корпоративна търговска банка, заяви още Румен Петков.

Местната и областната структури на партия „Български социалдемократи“ в Пловдив, които наброяват около 400 души, се вливат в новоучредяващата се партия АБВ, обявиха Иглика Иванова и Любомир Мутафчиев от БСД. По думите им, колегите им от Карлово, Стамболийски и други общини ще ги последват в най-скоро време.

Предстои учредяването на младежки клубове на АБВ в областта, съобщи Нина Найденова, която бе кандидат за евродепутат от движението.