/ МВР
Четирима души са привлечени като обвиняеми и са арестувани за 72 часа, на 40 души са връчени предупредителни протоколи
Общо 55 мъже са били задържани в полицията в рамките на тридневна специализирана операция за гарантиране на обществения ред в село Розино, съобщиха от полицията.

Четирима от ромите, участвали в масовите сбивания в Розино, остават в ареста

Действията са осъществени под наблюдение на Районна прокуратура-Карлово. Припомняме, че около 16:00 часа, на 22 юни е получен сигнал за масово сбиване между два
враждуващи рода в селото.

Дарик Пловдив

Според първоначалната информация, по време на физическата саморазправа, участниците се замеряли с твърди предмети, а също така имало и стрелба с оръжие.

След масовия бой с 44 арестувани: Има ли напрежение в село Розино?

Пристигналите незабавно на място екипи от районното управление и пловдивското Зонално жандармерийско управление предотвратили разрастването на конфликта.

Дарик Пловдив

В болница били откарани шестима пострадали, трима от тях са оставени под лекарско наблюдение. Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед. Иззети са веществени доказателства, които са приложени към материалите по образуваното досъдебно производство.

Масов бой между ромски фамилии в Розино, 44 души са арестувани

Установени са материални щети по осем къщи и два микробуса.
Като инициатори на сбиването в полицейския арест са отведени 8 мъже. До нормализиране на обстановката в селото са осигурени полицейски патрули, в резултат на чиято бърза намеса навреме е прекратено друго сбиване между фамилиите към 15.30 часа в неделя.

Дарик Пловдив

Няма сериозно пострадали хора, нанесени са увреждания по къща и седем моторни превозни средства. В хода на действията същия ден и в понеделник служителите на реда са задържали други 47 участници.

Ромски екшън в Розино, разбити коли и къщи след свада между два клана

С постановление на Районна прокуратура-Карлово четирима са привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за срок до 72 часа. Актове по Указа за борба с дребното хулиганство са съставени на шестима, а по силата на ЗМВР с полицейски протоколи са предупредени 40 души.

Под ръководството на прокуратурата активните оперативно-издирвателни и процесуално-следствени по случая продължават. За осигуряване на спокойствието и реда в селото са ангажирани постоянни полицейски екипи.