гаражи Южен
гаражи Южен / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Поне 500 гаража ще бъдат премахнати в район „Южен“ през новата 2018 г., съобщи за Дарик кметът на района Борислав Инчев. Поетапно от металните клетки ще бъдат разчистени терените до училища и институции, зелени площи, както и на местата, където има подземна инфраструктура на ЕВН, уточни той.
 
Това обаче не означава, че през тази година в „Южен“ основно ще се изграждат паркоместа, подчерта той.  От кметството ще искат 200 000 лева от Бюджет 2018 на Пловдив за 3 или 4 нови детски площадки в района.
 
В „Южен“ приключи социален проект в помощ на възрастни и болни хора

По мнение на Инчев, „Южен“ се нуждае поне от още 7 пространства за игра и отдих – в кв. Коматево, на ул. „Братя Бъкстоун“, в парк Източна Румелия, в ЖК „Южен“ до блок 1114, на ул. "Александър Стамболийски“. Цената на новите детски площадки варира от 45 до 60 000 лева.
 
Кои от тях ще бъдат финансирани обаче, ще стане ясно когато се изясни сумата, с която районът ще разполага през тази година. 

Припомням, че общественото обсъждане на най-важния за града документ ще бъде на 12 януари. Тогава се очаква да стане ясна и сумата на преходния остатък от миналата година.