4000 червени качват Бузлуджа
4000 червени качват Бузлуджа / netinfo

Близо 4000 членове и симпатизанти на БСП от Пловдив се качват днес на Бузлуджа за традиционния сбор на левицата, който ще се проведе в местността Историческа поляна. 70 автобуси и 60 коли са организирани за извозването на червените активисти  от втория по големина град към върха в Стара планина. Тази година се отбелязват 122 години от началото на организираното социалистическо движение в България.

Социалистите от града и областта ще представят дейността си в снимки и други рекламни и презентационни материали. Пловдивските попълнения в БСП ще бъдат поздравени преди това от местните депутати и от председателя Георги Гергов в специално издигната шатра.

Сред основните оратори на Бузлуджа 2013 ще бъдат министър-председателят на България Пламен Орешарски и лидерът на българските и европейските социалисти Сергей Станишев, който ще приветства новоприетите членове на левицата.Очаква се официалната програма да започне от 11.30 часа, когато, освен тях, на сцената ще се качат и председатели на младежката структура и обединения на жените социалистки и ветераните в БСП от цялата страна.

Програмата в подножието на връх Бузлуджа предвижда и връчване на наградата за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора”. За веселата част в късните часове на деня са поканени Петя Буюклиева, Стефка Берова, Панайот Панайотов, Владимир Димов,  Донка Бангьозова,  Деляна Николова и Ваня Димитрова, фолклорни състави и самодейни танцови групи.