195 000 лв кръвнина искат от двойния убиец от „Тракия”
195 000 лв кръвнина искат от двойния убиец от „Тракия” / netinfo

Разширен 5-членен състав на Пловдивския окръжен съд даде днес ход на делото срещу двойния убиец Георги Бажлеков, който миналия август застреля със самоделен пистолет майка и син в апартамента им в ЖР "Тракия".

Родителите на убитата медицинска сестра Радка Генова поискаха обезщетение от 120 000 лева, а другият й син – 75 000 лева кръвнина за смъртта на майка си. 51-годишната медицинска сестра и 27-годишният й синът Евгени Димитров бяха убити след съседски скандал за торбичка боклук, оставена на стълбищната площадка. 61-годишния Бажлеков може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотна без право на замяна, ако съдът го признае за виновен.

На първото заседание защитата на обвиняемия отправи искане за съкратено съдебно следствие, без да бъдат разпитвани свидетели. Прокурорът по делото и адвокатите на близките на двамата загинали обаче се обявиха против и съдът отхвърли тази възможност, предвид тежестта на извършеното престъпление. В съдебната зала днес се явиха 8 свидетели и три вещи лица.

Делото ще продължи и на 4 февруари, когато ще бъдат изслушани експертизите и ще бъде разпитан още един свидетел – синът на убиеца Христо Бажлеков. Той бе редовно призован, но не се яви днес в съдебната зала. Съдът разпореди Христо Бажлеков да бъде принудително доведен за разпит в понеделник.