18 пълни шестици на изпита по биология в Медицинския
18 пълни шестици на изпита по биология в Медицинския / netinfo
18 са пълните шестици от изпита по биология в Пловдивския медицински университет, 287 кандидат-студенти са получили двойки от общо 869 явили се на 9 юли. Бъдещите лекари и фармацевти писаха за устройството на костите и взаимодействието на гените. До момента са проверени 670 от писмените работи. Окончателните резултати от изпита ще бъдат изнесени утре.

В понеделник ще бъде изпитът по химия за кандидат-медиците. Той ще започне в 7:30 часа във втора Б аудитория – на бул. “Васил Априлов” 15А. Ще бъдат изтеглени 2 теоретични въпроса и 2 логически задачи. Изпитът по химия важи за магистърските специалности “Медицина”, “Дентална медицина” и “Фармация”. Кандидат-студентите ще пишат пет часа. Председател на изпитната комисия е деканът на Фармацевтичен факултет - доц. Людмил Луканов, при изтеглянето на въпросите ще присъстват трима произволно избрани родители, за да се гарантира прозрачност.

Тази година медицинският университет в Пловдив ще приеме 145 бъдещи бакалаври-професионалисти, 235 бакалаври и 170 магистри.