13 пълни отличници във Випуск 2015 на Университета по хранителни технологии
13 пълни отличници във Випуск 2015 на Университета по хранителни технологии / УХТ

806 млади специалисти, завършили успешно Университета по хранителни технологии получиха дипломите си на тържествена церемония в Аула „Милен Бешков“ днес. Залата не успя да побере усмихнатите млади хора, техните родители и преподаватели.

13 са пълните отличници с успех 6.00, още 110 дипломирарали се студенти са с отличен успех.

„Това са кадри, готови да отговорят на предизвикателствата, породени от промените в нашето общество, кадри, притежаващи компетентност, мениджърска култура и комуникативни умения“, посочи ректорът на Университета проф. Кольо Динков. 546 бакалаври и 260 магистри излъчи Випуск 2015 – част от хилядите млади специалисти, дипломирали се през 62-годишната история на висшето училище и поели уверено по професионалния си път.

13 пълни отличници във Випуск 2015 на Университета по хранителни технологии
netinfo
Днес, с приповдигнато настроение от тържествената церемония, някъде встрани остава въпросът „А утре накъде?“ Но аз съм убеден, че ще намерите отговора като се доверите на собствените си сили и знания. Това ще ви помогне да намерите истинската си същност и да заемете достойно полагащото ви се място в обществото. Приемете смело предизвикателствата, пазете поривите си, отстоявайте доброто, позитивното и градивното, бъдете не само творци, но и бойци“, обърна се към дипломиралите се възпитаници на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков.

13 пълни отличници във Випуск 2015 на Университета по хранителни технологии
netinfo
Анализите на Университета по хранителни технологии показват, че между 60 и 70 % от възпитаниците му започват работа по специалността си още в първата година след завършването си.

От името на Випуск 2015 инж. Михаела Димитрова връчи на ректора проф. Динков капсулата с имената на дипломиралите се днес – капсула, която вече е част от историята на Университета по хранителни технологии.

13 пълни отличници във Випуск 2015 на Университета по хранителни технологии
netinfo
От Съюза по хранителна промишленост връчиха награди на завършили студенти за дипломни разработки. НТС-Пловдив също отличи с грамоти и предметни награди млади специалисти от Университета по хранителни технологии. По повод 8 декември – ректорът проф. Кольо Динков удостои с грамоти студенти, изявили се в научната, учебна и извънучебна и спортна дейности.