1 загинал и 6-ма ранени при катастрофи само през последните 24 часа
1 загинал и 6-ма ранени при катастрофи само през последните 24 часа / netinfo
35-годишен мотоциклетист и 9-годишният му син са пострадали при катастрофа в с. Чоба. По данни от полицията моторът е излязъл извън пътното платно и паднал, като се ударил в моста на реката. Бащата е с охлузни рани, а детето е откарано в болница и е под лекарско наблюдение заради оплаквания от болки в корема.

Двама шофьори са ранени при друга катастрофа, станала вчера на кръстовището на ул.”Теофан Райнов” и ул.”Дъбинско шосе” в Карлово. Около 16 часа лек автомобил „Рено 19” при ляв завой се сблъсква с товарен автомобил „Фолксваген Транспортер” . Шофьорът на леката кола е с локсация на дясното рамо, а другият водач е с контузна рана на левия крак. Двамата са ползвали предпазни колани. По първоначални данни причината е отнемане на предимство в кръстовище.

Пиян и неправоспособен шофьор катастрофира в с. Куртово Конаре към 20.30 часа снощи. На ул.”Първа”№15 автомобилът му „Форд Ескорт Кабрио” се завърта и се удря в тротоара отляво по посоката на движение. След първоначалния сблъсък колата се удря отдясно и в крайпътно дърво. Проверката с дрегер отчела 2,08 промила алкохол в кръвта на 28-годишния шофьор, който е с охлузни рани, а пътникът до него Р.М. е с избити зъби.

75-годишна пешеходка е починала в болница след катастрофа, станала снощи в Пловдив.
На бул.”Цариградско шосе” тя била блъсната от лек автомобил „Рено меган”. Възрастната жена е откарана веднага в болница, но е починала от нараняванията. Причините за пътния инцидент се изясняват. Пробата с дрегер на шофьора е била отрицателна, уточняват от пресцентъра на ОДП.