1 000 000 евро дава Бъдеще за Ботев за акциите на Христолов
1 000 000 евро дава Бъдеще за Ботев за акциите на Христолов / netinfo
Един милион лева плюс покриване на всички задължения на ПФК Ботев 1912, които се оценяват на приблизително същата сума, ще предложи фондация „Бъдеще за Ботев” на Димитър Христолов за закупуване на контролния пакет акции на клуба.

Това заявиха днес трима от учредителите на сдружението – Марин Бакалов, изпълнителният директор на пловдивска стокова борса – Красимир Давчев и собственикът на строителна фирма „Коев ЕООД” – Тодор Коев.

Сумата ще бъде само начална и от нея ще стартират преговорите с президента на „жълто-черните”. Фондацията ще изиска да бъде направен правно финансов анализ на футболния клуб, който да покаже приблизителната стойност на акциите.

„Бъдеще за Ботев” гарантира издръжката на клуба за три години напред като към този момент е осигурен бюджет от 1 млн. лева на сезон.

„Разговаряли сме с още много фирми и аз съм сигурен, че ще има още желаещи да се включат във Фондацията. Към момента сдруженията, които участват в нея са само 5, защото искахме да получим регистрация възможно най-бързо, докато положението на Ботев в първенството не е станало неспасяемо”, заяви Марин Бакалов.

От фондация „Бъдеще за Ботев” бяха категорични, че са готови да поемат отбора дори в Б група и тяхната цел е единствено да се върне старата слава на Ботев, която бе загубена със заставането на Христолов начело на клуба.

„Бъдеще за Ботев” изрази готовност да започне преговори с Димитър Христолов още днес и така прехвърлиха топката в полето на президента на „канарчетата”.