Жорж Ганчев представи 10 свои приоритета като кандидат-президент на Р България
Жорж Ганчев представи 10 свои приоритета като кандидат-президент на Р България / dariknews.archive

Десет цели и задачи си постави Жорж Ганчев ако бъде избран за президент през есента. Той представи управленческата си програма, заедно с кандидата за вицепрезидент Кольо Парамов, на среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен.
И двамата заявиха, че тяхното желание е, на тези избори да бъде наложено мажоритарното начало и българите вече да не избират кандидати, които се крият зад партийни лозунги.

На първо място Ганчев посочи утвърждаването на абсолютна независимост на законодателна, изпълнителна и съдебна власт.
Като втора цел той посочи въвеждането на 4-месечно задължително военно обучение за младежи над 18 г., както и довършването на модерните съоръжения по границата. Като следващ приоритет беше изтъкнато изравняването на частното и държавното участие във важните сектори на българското производство, вътрешна търговия и износ. Кандидатите настояват също за повече от двойно намаляване на партийните субсидии.

„Президентските избори са моментът за обединението на народа", сподели Жорж Ганчев. „Сега сме разединени като народ, като нация, а България е останала без никакъв суверенитет", допълни той.
По думите му българите в момента не почитат световните личности и стойности, нямат почит и към своите.

„Ние не желаем президентска република, но искаме да се спазва конституцията, да има независимост на трите власти, да бъдат затворени всички малки вратички, чрез които се нарушават законите", допълни Ганчев.