Жители на село Върбица настояват да се укрепи подпорната стена зад кметството
Жители на село Върбица настояват да се укрепи подпорната стена зад кметството / gerb.pleven

На среща на народния представител Владислав Николов, председателят на Общински съвет - Плевен мартин Митев и общинския съветник от ГЕРБ Христослав Михайлов с жителите на село Върбица на 5 април сутринта стана ясно, че подпорната стена зад кметството се нуждае от спешно укрепване.

Ремонтът ще струва около 5000 лева, не еднократно собствениците на къщи над стената и кметът на селото Леонид Балинов са информирали ръководството на Община Плевен, но до този момент средства не са предвидени. Хората от селото са притеснени, че при един проливен дъжд дворовете и къщите може да се свлекат върху сградата на кметството, тъй като до недовършената подпорна стена е зейнала огромна дупка.

Жителите на село Върбица настояха и за ремонт на пътя Плевен - Буковлък - Върбица, който е в окаяно състояние. Също така да бъде направено уширяване на пътната настилка, както и почистване и орязване на храстите от двете страни на шосето. От ремонт се нуждае и улица «Динка Пенчева» в селото.

Жители на село Върбица настояват да се укрепи подпорната стена зад кметството
netinfo

Цял един квартал около площад «Ленин» в селото е без улично осветление. Хората се страхуват особено зимно време, когато се мръква рано, че в тъмното може да бъдат нападнати и обрани. Не работят и радиоточките, въпреки че жителите на селото редовно плащат такси за тях.

Народният представител Владислав Николов и общинските съветници се ангажираха да се срещнат с кмета на община Плевен и да поставят въпросите и да търсят решения.