Зеленогорски:Най-важното за РБ в момента е монолитност и единство
Зеленогорски:Най-важното за РБ в момента е монолитност и единство / archive.dariknews

"Посланието на Реформаторския блок - Плевен към централното ръководство на блока е, че монолитността и единството е най-важното нещо за РБ в момента. Не мисля, че участието във властта или участието в опозиция биха били толкова сериозен проблем за блока, отколкото това, той да не демонстрира единство или да нямаме единна парламентарна група". Това каза организационният секретар и избран за депутат от листата на Реформаторския блок за 43-то НС, Найден Зеленогорски на среща с журналисти в пресклуба на БТА в Плевен.

Ние от Плевен, които сме родители на този модел казваме на блока: "Не си мислете, че има нещо по-важно от интереса на хората, които ни подкрепят, а те искат да сме монолитни и единни, добави той.

Във връзка с преговорите, които се проведоха на 15 октомври между ГЕРБ и преговорна група на Реформаторския блок, Найден Зеленогорски каза, че предвид постигнатото разбиране в 90% от коментираните проблеми и това, че от друга страна има и неща, които пораждат известно неразбиране и напрежение, на гражданския съвет на блока на 17 октомври ще бъде педставен и доклада на преговарящата група и ще се излезе с официална позиция.
"За мен е важно в тази ситуация единно, внимателно и детайлно да обсъдим всяка тема и да излизаме с единни официални позиции и сме готови да седнем още днес на масата за преговори".

Зеленогорски каза, че сега трябва да се изчака голямото съвещание на ПП ГЕРБ в края на седмицата, на което ще се обсъди ситуацията. "Да, има неща, които тревожат ГЕРБ, има такива, които тревожат и нас. Всички знаят, кои са ключовите реформи, на които държим, както и взривяването на моделяа "Кой", срещу който се борим и от тук нататък трябва по-малко емоции и по-малко мъдрост и спокойствие, за да постигнем добър резултат за България".

Найден Зеленогорски изрази убеденост, че ако не се състави правителство и се наложи провеждането на нови парламентарни избори, Реформаторският блок ще се представи още по-добре: "Най-малкото, защото тези, които купуват гласове са похарчили парите, а освен това, смятам, че вървим с летящ старт и структурите ни са в много добро състояния само, че не смятам, че трябва да търсим избори на всяка цена. Не се плашим от избори. Въпросът е, дали това е полезно за държавата".

Найден Зеленогорски коментира и предпочитанията си за трети коалиционен партньор като каза, че за него това е Патриотичният фронт. "Убеден съм обаче, че това, как ще изглежда управляващата коалиция е проблем, не на Реформаторския блок, а на носитела на мандата - ПП ГЕРБ".

В срещата с медиите участваха още Тодор Еленков, председател на ДСБ-Плевен, Георг Спартански - член на Гражданския съвет към Реформаторския блок-Плевен, Милчо Илиев, председател на БЗНС-Плевен и Пепо Петков - председател на СДС-Плевен.