Зеленият 3D Екоавтобус посети учениците от НУЕдинство
Зеленият 3D Екоавтобус посети учениците от НУЕдинство / archiv.DarikNews

В раннната утрин днес пред НУ"Единство" в Плевен спря специалният 3D Екоавтобус на Екопак за да покаже на учениците, за какво служат разноцветните контейнери.
"Това е една програма, която започна още в началото на учебната година и обикаляме цяла България. Това, което правим е да обучаваме децата да опазват чиста околната среда - нещо съществено важно", обясни Антония, която заедно със Симона представя програмата, предназначена за деца от I до IV клас.

В заниманията се прилага интерактивен начин на обучение, което се отнася основно за трицветните контейнери на Екопак.
"Имаме си игра с дистанционни и 3D филмче и децата страшно много се радват", обясни Антония и добави, че след края на програмата изпитват децата за видяното и наученото и се оказва, че те са запомнили всичко и очевидно, крайният резултат е положителен.

Зеленият 3D Екоавтобус посети учениците от НУ"Единство"
netinfo

Тримата герои в 3D филмчето описват за какво служат разноцветните контейнери на Екопак. Това са Харта, която се грижи за хартиените и картонени опаковки, Пласти, която се грижи за събирането на пластмасовите и метални опаковки и Стък, който не пропуска нито една стъклена опаковка.

Водещите на програмата раздават на децата и семенца от различни дървета като им обясняват, как се засаждат.
Една програма трае средно 40 минути, а в Плевен са вече за четвърта седмица.

Кампанията ще продължи до края на учебната година. Днес предстои, 3D Екоавтобусът да посети и СОУ"Лазар Станев", а вчера - 12 февруари е бил и в детска градина "Звънче".

Зеленият 3D Екоавтобус посети учениците от НУ"Единство"
netinfo

"Летящата еко-класна стая" е автобус с 50 места, оборудван със съвременна презентационна техника. Тя включва два 3D телевизора, които ще дадат възможност за интерактивно представяне на информация за опазване на околната среда, разделното събиране и рециклиране на отпадъците.