6ach
6ach / dariknews.archive
Международен турнир по шахмат за жени „Млади таланти” беше открит в Плевен. В турнира, който ще се проведе от 22-ри до 28-ми март в хотел "Ростов" в Плевен, участие ще вземат десет перспективни шахматистки от четири държави - Русия, Сърбия, Румъния и България. Целта на всяка една е победа, като залогът за седем от тях е рейтинг за получаване на международно звание.
Десетте участнички в турнира бяха поздравени от Елена Йончева, депутат от БСП и водач на листата за евроизборите на партията, Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на „БСП за България“ и Васил Антонов - депутат от БСП и председател на Българската федерация по шахмат-1928, който е домакин на състезанието.          

6ach
dariknews.archive

"За нас е чест да открием този шахматен турнир, който е за таланта на младите хора в България, Сърбия, Румъния и Русия. Искам да ви уверя, че България е гореща точка, защото в България се води битка за нейното бъдеще, включително и за бъдещето на талантите на България. Но ние сме убедени, че това бъдеще може да бъде постигнато от всеки един от нас с ход на пешката, защото с ход на пешката може да бъде свален всеки един цар, ако се прави с талантите, душата и с енергията на България, и тогава да кажем "Царят е гол". 
След тези думи, Елена Йончева даде официалния старт на международния турнир по шахмат, който ще продължи до 28-ми март - четвъртък.

6ach
dariknews.archive

6ach
dariknews.archive

6ach
dariknews.archive

6ach
dariknews.archive