grija za ljubimite deca
grija za ljubimite deca / grija za ljubimite deca
Нова частна занималня за деца със специални образователни потребности отваря врати в Плевен. С посетителите й ще работят квалифицирани специалисти – психолози, логопеди, специални педагози и ерготерапевти.
В момента помещенията на занималнята, която се намира на Старата главна улица в Плевен се обзавеждат и активната работа ще започне в началото на месец ноември.
Междувременно се извършва записването на децата, а преди откриването ще се проведе среща с родителите за уточняване на подробностите по предстоящата съвместна работа.
Телефонът, на който всеки, който пожелае може да получи информация е: 0879 24 32 24.
„Ние не сме НПО и няма да разчитаме на дарения. В момента влагаме лични средства за да завършим оборудването на помещенията, в които ще работим с децата. Имаме добра база, която е на удобно място на Старата главна улица в Плевен. Планираме стартирането на занималнята да бъде на първи ноември. В момента записваме деца и преди откриването, родителите ще получат известия за деня и часа на срещата, както и за обсъждането на определени въпроси, свързани с потребностите на децата и родителите им от грижа и подкрепа“, обясни психологът доц. д-р Анелия Рангелова, която е дългогодишен преподавател в Педагогиеския колеж в Плевен към ВТУ“Св. Св Кирил и Методий“.

“Страницата ни във фейсбук се казва „Грижа и любов за децата“, където има подробности относно цените на услугите. За тях мога да кажа, че те са съобразени със социално-икономическия стандарт на град Плевен и на неговите жители т.е.,те са приемливи и допустими, като има възможност за пакетни услуги, при които цените падат още надолу“, обясни доц. Анелия Рангелова.
Тя добави, че специалистите, които ще работят с децата в занималнята са психолози, логопеди, специални педагози и ерготерапевти:
„Всички те имат достатъчно стаж, квалификация и опит в в работата с деца със специални образователни потребности като психолозите ще имат грижа и за родителите, които имат нужда от подкрепа в своето ежедневие чрез консултации и предлагане на механизми за справяне не само с проблеми на чисто емоционално ниво, но и с грижи за тяхната личностна реализация“.
Освен почасови услуги, Занималнята „Грижа и любов за децата“ ще предлага и пакетни услуги – за 4, 6 и 8 часа като се предлагат само специалисти или занималня плюс специалисти, които ще дават възможност за една пълноценна грижа срещу сериозни отстъпки от цената, обясни още доц. Д-р Анелия Рангелова.              

Прилагаме и списък с видовете услуги, които предлага Занималнята за деца с образователни потребности „Грижа и любов за децата“:

Цени на почасовата детска занималня за деца със СОП:

Ползване само на занималнята – 4 лв. за един час:
1. За ползване 4 часа занималня – 11 лв.
2. За ползване 6 часа занималня – 18 лв.
3. За ползване 8 часа занималня – 25 лв.
/за другите часове се заплаща по 4 лв. на час./

Ползване само специалисти:
1. Психолог – 15лв. /за един астрономически час/
2. Логопед – 15лв. /за един астрономически час/
3. Ерготерапевт – 12лв. /за един астрономически час/
4. Специален педагог – 12лв. /за един астрономически час/

Блок – комбинации занималня + един специалист
1. Психолог/логопед + 4 часа занималня – 20 лв. /за един ден/
2. Психолог/логопед + 6 часа занималня – 25 лв. /за един ден/
3. Психолог/логопед + 8 часа занималня – 32 лв. /за един ден/
4. Ерготерапевт/специален педагог + 4 часа занималня – 17 лв. /за един ден/
5. Ерготерапевт/специален педагог + 6 часа занималня – 25 лв. /за един ден/
6. Ерготерапевт/специален педагог + 8 часа занималня – 29 лв. /за един ден/