Задържаха прокурор от Плевен с подкуп
Задържаха прокурор от Плевен с подкуп / netinfo
Задържаха прокурор от Плевен с подкуп
22820
Задържаха прокурор от Плевен с подкуп
  • Задържаха прокурор от Плевен с подкуп

Прокурор от Плевен и бизнесмен са арестувани с подкуп от 23 000 лв. при съвместна акция на Софийска градска прокуратура, ДАНС и МВР, съобщи пресцентърът на Върховната касационна прокуратура. Акцията е започнала днес в 17.45 часа в магазин за дрехи втора употреба на ул. «Сан Стефано» в Плевен.
Единият задържан е Георги Велков и е прокурор в Окръжна прокуратура - Плевен. Вторият задържан е Илиян Михайлов, бизнесмен.

По първоначални данни има и трето лице, което е искало прокурорът Георги Велков да прекрати делото срещу него, а бизнесменът Илиян Михайлов вероятно се явява посредник между двамата при предаването на парите.

Образувано е досъдебно производство по чл. 302 от Наказателния кодекс - за подкуп. Разследването се води в Софийска градска прокуратура заради имунитета на прокурора.

Двамата са задържани с прокурорско разпореждане за 72 часа и в понеделник прокуратурата ще поиска за тях постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".

Досъдебното производство за сега е образувано срещу неизвестен извършител, каза наблюдаващия случая прокурор от Софийска градска прокуратура Георги Тафров. Тепърва предстои извършването на процесуални действия, каза още той.

Какво каза прокурор Тафров чуйте в звуковия файл.