Задържаха група младежи, крали телефонен кабел
Задържаха група младежи, крали телефонен кабел / netinfo

Петима младежи са задържани в полицията в Гулянци, те успели да измъкнат и повредят 80 метра телефонен кабел, съобщават от пресцентъра на полицията. Крадците са заловени на 10 ноември около 23.00 часа докато изкопавали и издърпвали кабел на БТК в местността „Мела” край Гулянци.

След като полицейските патрули ги засекли, извършителите хукнали да бягат из полето. При задържането им служителите на реда са използвали помощни средства и за респектиране на бегълците са изстреляли 10 предупредителни стоп патрона. Установено е, че трима от групата са от село Комарево – на 17, на 19 и на 25 години, единият от задържаните е 17-годишен от Ясен, и 18-годишен от село Божурица. Те са се придвижвали с лек автомобил „Форд Сиера”. Трима от задържаните са с полицейски регистрации за кражби, а най-възрастният е осъждан за хулиганство и кражба.

Документирането на дейността на престъпната бригада продължава, материалите са докладвани в прокуратурата. Вчера извършителите са направили пълни самопризнания пред съдия от Районен съд Никопол.