Задържаха брутален изнасилвач - счупил ръката на жертвата си
Задържаха брутален изнасилвач - счупил ръката на жертвата си / dariknews.archive

По предложение на Районна прокуратура - гр. Плевен, Районният съд наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража" на лицето Румен А. привлечен в качеството на обвиняем за изнасилване и причиняване на средна телесна повреда на пострадалата.

В Районна прокуратура - гр. Плевен, на 6 януари 2016 г.  е образувано досъдебно производство срещу Неизвестен извършител за това, че на 4 януари 2016 г. в град Плевен, се съвкупил с лице от женски пол, като употребил за това сила - престъпление по чл.152, ал.1, т.2 от НК.

В хода на проведените оперативно - издривателни мероприятия и разследване са били събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че извършител на деянието е Румен А. на 25 г. от Плевен.

Предвид предходните му осъждания, с постановление от 8 януари 2016 г. лицето е привлечено в качеството на обвиняем за това, че на 4 януари 2016 г. в Плевен, при условията на опасен рецидив се съвкупил с лице от женски пол, като употребил за това сила - престъпление по чл.152, ал.3, т.5 вр. с ал.1, т.2 вр. с чл.29, ал.1, б."а" и „б" от НК и за това, че на 5 януари 2016 г. в Плевен, при условията на опасен рецидив, причинил на същата пострадала средна телесна повреда изразяваща се в счупване на лява ръка вследствие на което трайно се затруднява движението на горен ляв крайник - престъпление по чл.131а, пр. 2-ро вр. с чл.129, ал.1 вр. с чл.29, ал.1, б."а" и „б" от НК.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият е нанесъл удар с твърд предмет по ръката на пострадалата, на следващия ден, когато я чул да се оплаква на своя приятелка, че е била изнасилена.

С постановление на Районна прокуратура град Плевен от 8 януари 2016 г. обвиняемият Румен А. е задържан за срок до 72 часа. Като на 11 януари 2016 г. е внесено искане до Районен съд - гр. Плевен, по отношение на обвиняемия да бъде взета постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Внесеното от страна на прокуратурата искане е било уважено. Разследването по делото продължава.