За поредно назначение от квотата на ДПС съобщи Владислав Николов
За поредно назначение от квотата на ДПС съобщи Владислав Николов / archive.dariknews

Една от темите на пресконференция на народния представител и областен координатор на ГЕРБ-Плевен Владислав Николов беше поредно назначение на ДПС в държавната администрация.

Този път той коментира смяната на директора на Държавното горско стопанство в областния център инж. Яни Петков с Иван Мариновски.
Николов попита какво образование има новият директор на Държавното горско стопанство и какъв стаж има Мариновски.
Той посочи чл.173, ал.4, спорд който за директор на териториалната дирекция се назначава лице с висше лесовъдно образование и степен магистър и със стаж, не по-малко от три години след завършване на висшето образование.

Според Владислав Николов в случая става дума за конфликт на интереси, тъй като Иван Мариновски, е син на предишния - пенсиониран директор на ведомството, на чието място е бил назначен инж. Яни Петков, а в момента бащата работи като частен лесовъд в район, който управлява синът му Иван Мариновски.

Освен това Николов посочи, че сегашният директор е работил частно в тези имоти и е издавал разрешителни за сеч, включително и през септември 2013 г. като лично е маркирал определените за това дървета и то като действащ директор.

"Логичен е въпросът, кой ще извърши проверка на маркираните от самия директор имоти", каза Владислав Николов и допълни, че новоназначеният директор на Държавното горско стопанство-Плевен е предложен от зам.-областния управител на Плевен Енгин Кючуков, който при представянето му е обявил, че "това е техен директор", което според областния координатот на ГЕРБ в Плевен означава, че директорът е назначен от квотата на ДПС и това е поредното назначение на ДПС в област Плевен.