За какво гласуваха някои от плевенските кандидат-депутати
За какво гласуваха някои от плевенските кандидат-депутати / archiv.DarikNews

В изборния ден 12-ти май, кандидатът за депутат Георги Караджов гласува в 9:00 часа в избирателна секция №7 в НУ"Христо Ботев" в град Левски.

„Гласувах за по-добър живот в Плевен. Гласувах за свобода на инициативните и достойни доходи за всички, за сигурност в пътя, по който вървим. Гласувах за повече ведри и спокойни за семействата си хора в нашата област.

За какво гласуваха някои от плевенските кандидатдепутати
netinfo

Вярвам, че днешният ден ще е новото начало за Плевен и България", заяви Караджов след като пусна бюлетината си.

Любомир Петков, който гласува в 120-та избирателна секция в училище "Йордан Йовков" в 10:00 часа каза:

Гласувах за възстановяване на един нарушен базисен принцип на обществото - правото на гражданите да упражнят своите избирателни права и своята отговорност като граждани на избори. И на следващо място за това българите да върнат очакването си, че има и следващ ден.

Да излезем от ситуацията на буквално физическо оцеляване и социално-икономическо робство, в което българските граждани бяхме натикани през последните четири години. Гласувам и за това държава в ситуация на дълбока криза да бъде управлявана от хора със сили и възможности.

Като демократично мислещ гражданин, ума ми не побира този скандал с бюлетините. Искрено се надявам прокуратурата да стигне до край и виновниците наистина да лежат в затвора. Защото в 2013 г такъв тип престъпно отношение към държавността никой не може да си позволява.

За какво гласуваха някои от плевенските кандидатдепутати
netinfo

Известно е, че демокрацията се лекува с повече демокрация и аз се надявам, че това, което се случи в деня за размисъл ще е стимул за българските граждани наистина свободно да упражнят правото си на вот. Разчитам на гражданската отговорност и съвест на участниците в изборния процес от всички политически сили извън една, които имат шанса да правят така, че изборния процес да протече нормално и спокойно.

Гласувах за приоритетното развитие на Плевенска област, която е в Северна България, каза Цецка Цачева след като точно в 11:00 часа даде гласа си в 124-та избирателна секция в училище "Йордан Йовков" в Плевен.

За какво гласуваха някои от плевенските кандидатдепутати
netinfo

По повод скандала с бюлетините в печатницата в Костинброд, тя каза: "Днес все пак е ден на избори и се въздържам от коментари и оценки, но считем, че по един недопустим начин беше опорочен деня за размисъл и вместо хората да имат една спокойна събота, за да останат насаме със себе си и да преценят за кого да гласуват, ние бяхме облъчвани от ефира на телевизиите с много тежки обвинения, за които аз нямам обяснение, на какви факти почиват".

Цачева коментира, че е възможно това да е част от сценарий, който да оправдае загубата на изборите на някои политически сили.