Върнаха децата на Тереза от Кнежа
Върнаха децата на Тереза от Кнежа / dariknews

Върнаха децата на Тереза от Кнежа
netinfo

Защо и кого подозира за поръчител на двата палежа в дома му
полицейският шеф Каменов

Може ли скулптура да показва динамични състояния и кое
прави от любителя творец

Членовете на коя комисия в Народното събрание се разходиха до
Белене и Никопол

Колко милиона са събрани в Плевен от местни данъци и такси и
кой налог е с най-голям принос

Как плевенската католическа църква ще отбележи канонизирането на двама
папи с българска връзка

Състезателите от кой спорт се завърнаха с по два златни и с един
сребърен медал от Сърбия

Върнаха децата на Тереза от Кнежа
netinfo

Върнаха децата на Тереза от Кнежа - 23-годишната майка се чувства добре, много хора изпращат храна и дрешки за момчетата й

Върнаха децата на 23-годишната Тереза Коцева от Кнежа. Те й бяха отнети и настанени в приемни семейства от социалните служби, тъй като жената имаше натрупани задължения за ток. Децата са вече при мен, чувствам се чудесно и от вълнение не мога да говоря, каза вчера за „Посоки" Тереза. Младата жена благодари на всички добри хора, които все още й изпращат храна и дрешки за момчетата. Тереза все още кърми малкия Кристиян, който е вече на 12 дни.

Главен инспектор Йордан Каменов:
Почеркът и при двата опита за палеж на жилището ми е един и същ
Това е изключително нагло и цинично престъпление, защото се посяга на държавността, казва полицейският шеф

Вторият опит за палеж на жилището ми е изключително нагло и цинично престъпление, защото се посяга на държавността, тъй като е насочено към директора на полицията в качеството му на държавно длъжностно лице, заяви на пресконференция директорът на ОД на МВР - Плевен, главен инспектор Йордан Каменов. Вторият опит за палеж, за който вече „Посоки" съобщи, е станал от 1 до 3 ч. на 12-и срещу 13-и април.

Днес: Космонавтът Георги Иванов гостува на Долна Митрополия

Днес първият българин, летял в Космоса - Георги Иванов, ще бъде гост на Учебна авиационна група „Георги Бенковски" - Долна Митрополия. Посещението е по повод Международния ден на авиацията и космонавтиката и тържественото честване на 35 години от първия полет на българин в Космоса. Ген.-лейтенант Георги Иванов е възпитаник на Военновъздушно училище „Георги Бенковски" - гр. Долна Митрополия, Випуск 1964, със специалност инженер-летец и квалификация пилот I клас.

Днес Кредиторите на „Нова Плама" се събират за последно

На събранието ще бъде представен отчет с разпределението на сумите от осребряване имуществото на фирмата

Днес от 14:00 часа в Зала 8 на Съдебна палата - Плевен е насрочено заключително събрание на кредиторите на бившата рафинерия „Нова Плама" АД в несъстоятелност. На събранието ще бъде представен и обсъден отчетът на синдиците във връзка с разпределението на сумите от осребряване на имуществото на фирмата и обстоятелството, че масата по несъстоятелността е изчерпана. Последното на практика ще бъде основание за прекратяване на производството по несъстоятелност, последвано от заличаване на „Нова Плама" АД като дружество в Търговския регистър.

Върнаха децата на Тереза от Кнежа
netinfo

Първата в България операция на пациент с рак на дебелото черво с роботизираната система Da Vinci Si бе извършена в плевенската университетска болница "Д-р Георги Странски", съобщава в броя си регионалният вестник "Зетра".

Ловеч отпразнува Цветница! Стотици жители и гости на града се стекоха на площад „Тодор Кирков", където занаятчии показваха своите произведения. Всичко за Цветница в Ловеч можете да намерите на стр. 12 на "Зетра".

200 смърчови фиданки засадиха журналисти от ловешкия клон на Съюза на българските журналисти и служители на РДГ-Ловеч в Рибарица по повод Седмицата на гората.

Заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева ще се срещне с представители на бизнеса и банковия сектор от Ловешко на 15 април. Същия ден заместник-министърът на образованието Атанаска Тенева и Ваня Добрева, председател на парламентарната комисия по образование и наука, ще имат разговори с учители и директори на училища в Плевен и Червен бряг.

Някои търговци удължават срока на годност с фалшиви етикети, казва пред "Зетра" Ивайло Йотов, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч.

Първите четири нови плевенски тролея са тръгнали от Пилзен и се очаква да пристигнат до десетина дни на гара Ясен. Това съобщи управителят на фирма „Тролейбусен транспорт" инж. Ангел Несторов при подписване на договора за изграждане на новите четири тролейбусни линии в Плевен и ремонта на контактната мрежа.

Върнаха децата на Тереза от Кнежа
netinfo

„Затварят зала „Емил Димитров" в читалище „Съгласие", няма пари?" е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". От материала става ясно, че културният институт предлага съвместна дейност с общината.

За напрежението в циганската махала на Червен бряг след екшън с брадви, можете да четете на страница 3.

„Регистрираната коалиция АБВ тръгва като единен политически субест", „Инжстрой докара до челен сблъсък кмета Стойков и Георг Спартански" са част от заглавията на стр. 4.

За пустеещите земи, за стартиралата 8-милионна инвестиция в плевенския к-с „Сторгозия" и други теми от местния бизнес можете да прочетете на следващата страница.

Сред темите на „социалната" страница са предварителните кандидат-студентски изпити в Медицинския университет, както и изненадващата констатация: „Кризата сближи комшиите".
„Летенето ми действа разтоварващо, в небето забравям за проблемите", заявява в пространно интервю пред вестника Антон Георгиев, любител пилот, собственик на летището в с. Бохот, член на УС на сдружение „Криле" и общински съветник.

Стр. 9-та разказва за една човешка съдба - заглавието е „Зарязано на улицата бебе минава през домовете, но става човек".

На събитията от спорта, както винаги е посветена стр. 15, а на последната „Шарено" можете да прочетете за плевенчанина Цветелин Маринов - Цуни, който е включен в класацията „Ерген на годината".

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.