vtoro
vtoro / dariknews.archive`
Започва второто издание на „Учи в България, завладей света!“ 2017 на НАТФИЗ - превантивна кампания срещу интелектуалната емиграция на младите българи! 

Водена от убеждението, че състоянието на образованието и културата днес, е индикация за състоянието на икономиката и бизнеса утре, НАТФИЗ потърси общественото съучастие по проблема с интелектуалната миграция още през 2016 г. с пилотното издание на кампанията „Учи в България, завладей света!“.
Студентите и преподавателите на Академията посетиха 12 градове в страната, за да защитят авторитета на българското висше образование. Гражданският интерес и подкрепа станаха основание за развитието на кампанията.

Тази година II-то национално издание „Учи в България, завладей света!“ - НАТФИЗ, се реализира в Кюстендил на 28, 29, 30, 31 март, а следващите градове са Варна (24 и 25 април), Силистра (25 и 26 април), Велико Търново (26 и 27 април), Габрово (27 и 28 април), Плевен (28 и 29 април), Стара Загора (25, 26 и 27 април), Хасково (27 и 28 април), Бургас (2 и 3 май), Ямбол (3 и 4 май), Сливен (4 и 5 май), Пазарджик (25 април), Пловдив (27 април).

За пълноценното провеждане на кампанията, НАТФИЗ разчита на подкрепа и съдействие от всички, така че безвъзмездната консултативна помощ, да достигне и да бъде в полза на възможно най-широк кръг млади българи. Можем ли заедно да предложим на децата си достойна алтернатива, за да останат и да се развият, като пълноценни специалисти и личности в собствената си страна?

„Учи в България, завладей света!“ се реализира с националното медийно партньорство на БНТ и БНР, и медийното партньорство на Дарик.