Връчват приза Първо бебе на 2010 на Василена
Връчват приза Първо бебе на 2010 на Василена / netinfo

Тържествено връчване на приза Първо бебе на 2010 г. ще се проведе на 21 януари в Плевен, информират от пресцентъра на общината. Инициативата е организирана от списание "9 месеца", с подкрепата на Община Плевен и УМБАЛ "Д-р Г. Странски" Плевен.

Василена Димова Андреева от Плевен стана първото бебе на 2010 година. Името й беше изтеглено чрез жребий в присъствието на журналисти в София. Василена е родена в 00.01 часа на 1 януари в Акушерската клиника на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен. Бебето се появява на бял свят с тегло 4.250 кг и ръст 53 см. Тържествената церемония, при която на Василена ще й бъде връчен специален медальон и подаръци, ще се проведе от 13.00 часа във фоайето на АГ комплекса на УМБАЛ "Д-р Г. Странски", ет.3.

До сега първите и последните бебета на годината имаха орисници, но от тази година има промяна в регламента на конкурса и Василена ще има не орисник, а приказник. Главният редактор на списание "9 месеца" д-р Антония Григорова каза за Дарик, че за приказник на Василена ще бъде поканен градоначалникът Найден Зеленогорски.