Военновъздушната база посреща две годишнини
Военновъздушната база посреща две годишнини / netinfo

Поредица от мероприятия, посветени на отбелязването на 133-годишнината от гибелта на Георги Бенковски и 50 години от създаването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски" в Долна Митрополия е организирало ръководството на базата. Тази седмица са се провели спортни турнири по тенис на корт „по двойки" и футбол на малки врати.

В оспорваната надпревара на турнира по тенис на корт са участвали 10 отборни двойки като на първо място се е класирал отборът на ст. лейтенант Борислав Цанов и ст. лейтенант Райно Йонков. Първото място при футболистите е завоювано от отбора на ескадрила КИНО. Командирът на ВВУБ "Г. Бенковски" полковник Анатолий Кръстев ще връчи днес купите на победителите в спортните изяви.

Тържествените мероприятия ще продължат в Тетевен и местността Костина - с. Рибарица. На 24 май ще се отдаде почест пред подвига на ръководителя на Априлското въстание - Георги Бенковски и ще се проведе тържествена заря - проверка на площада в гр. Тетевен.

На 25 май ще се състои ритуала по тържественото полагане на венци на лобното място на Георги Бенковски в местността "Костина" в село Рибарица и възстановка на събитията от 25 май 1876 год. по залавянето на Георги Бенковски.