Военните в Ловеч ще помагат за извличане на закъсали коли
Военните в Ловеч ще помагат за извличане на закъсали коли / obshtina.lovech

Военното формирование в Ловеч разполага с два тежкотоварни автомобила, които могат да оказват помощ за извличане на закъсали коли, докладва командирът подполк. Теодоси Томов по време на заседанието на областния кризисен щаб, свикан от губернаторката Ирина Митева, заради очакваните обилни снеговалежи, силни ветрове и драстично понижение на температурите в следващите дни. Щабът ще работи в постоянна готовност за реакция при усложнена обстановка, посочи Митева.

По думите на директора на Областното пътно управление инж. Георги Грозданов в региона се очаква снеговалеж над 70 см, като прогнозите са той да продължи от четвъртък до събота по обед. Хора и техника са подготвени по опорните пунктове, доставени са горива, добавки за горивата заради очакваните ниски температури.

При необходимост ще се затварят участъци от третокласната пътна мрежа, с приоритет ще се почистват основните пътища, за да се осигури проходимост там, където има най-силен трафик, най-вероятно ще бъде спряно движението на тежкотоварни автомобили. Осигурена е и техника от земеделски производители, която при нужда ще бъде на терен.