Вестник „Ние стана на девет години
Вестник „Ние стана на девет години / archiv.DarikNews

Рожденият ден на училищния вестник „Ние" събра на 12 февруари 2013 година в Ритуалната зала „Илия Бешков" на Община Долни Дъбник представители на всички училища и институции от общността и се превърна в граждански форум на младежките инициативи по Програма УСПЕХ в СОУ"Христо Ботев", гр. Долни Дъбник.

Вече девет години вестникът радва своите читатели с убедителната си ученическа визия, с интересните си рубрики, с актуалната информация за събитията в училище и града и без претенцията да бъде професионален медиен продукт, той стана оригиналната визитка на СОУ"Христо Ботев" пред общността.

Екипът на вестника, с р-л г-жа Малинка Йорданова, влезе в ролята на домакин в съвместната представителна изява на клубовете „Млад журналист", „ Европа в час по математика" , „Приятели на музиката и песента" , студио „Рекламен дизайн" и секция „Празници и традиции".

„Успехът е гарантиран с програма УСПЕХ!" беше мотото, под което всеки от тях презентира своята дейност и целите, на които ще залага до края на учебната година.
Клуб „Млад журналист" запозна своите гости с историята на вестника и ключовите моменти в неговата летопис. Сподели за участието си в Европейските проекти „Образование за социална справедливост" и „Цели на хилядолетието за развитие"- с координатор център Отворено образование, както и за спечеленото право да представи България на Международната конференция в Блед, Словения.

След историята на вестника, младите журналисти проведоха блиц интервю с колегите си от клуб „Европа в час по математика", с р-л г-жа Ваня Гетова. Младите математици заявиха интереса си към образователните политики на европейските страни и разказаха за това как се изучава математиката в тях и какви са различните тестови варианти за съответната образователна степен. Своите проучвания представиха в презентация.

Секция „Празници и традиции", с р-л г-жа Ани Илиянова, запозна всички с колоритната обредност на празниците „Трифон Зарезан" и „Свети Валентин", като децата подариха на журналистите по една валентинка с посланието, че само любовта ще спаси света.
След краткия анонс на водещите за дейностите на клуб „Приятели на музиката и песента", с р-л г-жа Катя Марчева, групата се представи с няколко песни, като химна на Европа,"Ода на радостта", отправи като поздрав към екипа на вестник „Ние".

Финалната изява представи студио „Рекламен дизайн", с р-л г-жа Таня Цветанова, с един атрактивен и много забавен рекламен скеч, визиращ ценната роля на вестник „Ние" и рубриката „SOS, приятели!" в живота на всеки тийнейджър.

Поздрав към клуб „Млад журналист" отправи един от основателите на вестника и негов дългогодишен технически сътрудник , Тошко Гетов - заместник-областен управител на Област Плевен.
Младите журналисти поздрави и кметът на Община Долни Дъбник, който призова екипа да продължи да работи със същия ентусиазъм и нестихваща енергия, както досега, отразявайки ключовите мигове в живота на младите хора от общността.

Мероприятието приключи с огромна торта, фойерверки и празнична почерпка, в подготовката на която се включиха всички деца от клубовете по програма УСПЕХ.