Венцислав Върбанов: Действията на бившите ми съпартийци са смешни
Венцислав Върбанов: Действията на бившите ми съпартийци са смешни / Sofia Photo Agency

Депутатът Венцислав Върбанов определи като акт на политичeско безсилие действията на т.нар. постоянно присъствие на политическа партия «Обединени земеделци". Днес те съобщиха пред медиите, че се разграничават от бившия член на ръководството си Венцислав Върбанов, който според тях се идентифицирал с управляващото мнозинство. Като причина за разграничението, от партията изтъкват подписана от Върбанов декларация в подкрепа на Цветан Цветанов и ГЕРБ, с което е уронил престижа на «Обединени земеделци", които всъщност искат сваляне на доверието от министъра.

Пред Дарик независимият депутат окачестви като смешни действията на бившите си съпартийци. По думите му декларацията, за която те говорят, е оповестена преди около месец и в нея никъде не става дума за подкрепа на вътрешния министър. «Това е декларация, която аз и други независими депутати подписахме и изпратихме до Брюксел. В нея се казва, че подкрепяме усилията на премиера Борисов за запазване стабилността на държавата и сме против връщането на тройната коалиция в управлението", посочи Венцислав Върбанов.

По думите му, днешните действия на "Обединени земеделци" са "много забавена реакция на един нелегитимен орган, какъвто е т.нар. постоянно присъствие. Той припомни, че висшият огран на управление на партията е Управителен съвет, пред който е подал оставката си преди половин година. "Изказването, че са ме отлюспили от днес не е реално", допълни народният представител.

Според него, подкрепата му за "кабинета Борисов" по време вота на доверие е продиктувана от решение на Управителния съвет на партията в Плевен. То е за подкрепа на Борисов и няма друго решение да се иска нечия оставка, подчерта Венцислав Върбанов. Той изтъкна като причина за подаването на оставката си финансови злоупотреби в партията, с които не бил съгласен, и цензура, наложена върху печатния орган на партията вестник "Народно земеделско знаме".