brestovec
brestovec / obladmin pleven
„Нова Европа – аз се гордея, че България е част от нея!“-  това беше мотото на културно-информационната среща в читалище „Наука 1927“ в село Брестовец, посветена на десетата годишнина от членството на България в ЕС и подготовката за предстоящото председателство на страната ни на Съвета на ЕС. Събитието бе част от инициативите, с които читалище „Наука“  отбелязва своя 90 годишен юбилей.

brestovec
obladmin pleven

„Като председател на Съвета на ЕС България ще има уникален шанс да покаже, че е готова да бъде добър балансьор на процесите, свързани с огромните предизвикателства като бъдещето на Европа, въпросите, касаещи миграцията и сигурността, климатичните проблеми, решаването на социалните въпроси.“, каза заместник-областният управител на Плевен Татяна Божинова по повод поемането на ротационното председателсво на Съвета на ЕС от страната ни на 4 фянуари 2018 година. Тя накратко представи и трите  ключови послания на Българското председателство – конкурeнтоспособност, консенсус и кохезия.

brestovec
obladmin pleven

Свой творчески прочит по темата направиха децата от детска фолклорна група „Брестовчанчета“, възпитаниците на детска градина „Лилия“, група за народни песни „Брестовчанка“ и групата на стари градски песни към читалище „Наука 1927“ в село Брествец.

brestovec
obladmin pleven

brestovec
obladmin pleven