/ iStock/Getty Images
Известният певец Васил Петров ще представи изкуството си в Плевен на открита сцена в парка на Регионалния исторически музей, съобщиха организаторите.

Продукцията е наречена "Симфоничен начин" или SymphoNY way и е част от националното му турне. Изпълнителят вече получи възторжени отзиви от публиката в редица градове.
В Плевен ще излезе на "сцената под звездите" на 10 август, от 20.30 часа.

Плевен инвестира близо 16 000 000 лв. за развитие на интегриран градски транспорт

Ще прозвучат музикални творби от новия му албум - LOVE SONGS Vol.1, както и световни поп и рок хитове на Стинг, Бийтълс и Дийп Пърпъл в красива симфонична интерпретация. Романтичната атмосфера в този плевенски парк ще огласят филмови теми - Schindler's List (Списъкът на Шиндлер), Smile на Чарли Чаплин, Feelings на Морис Албърт, Love story (Where Do I begin) на Франсис Лей, популярни джаз и боса нова теми, както и хитове на Синатра.

На сцената, заедно с Васил Петров, ще бъдат Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов, джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев(ударни), Христо Минчев (бас китара), а специален гост ще бъде цигуларката Зорница Иларионова, която родом от Плевен и е носителка на много международни награди.

Аранжиментите са дело на Ангел Заберски младши, Румен Тосков - Рупето, Васил Спасов и Христо Павлов. Места за музикалното събитие вече могат да се ангажират от Билетен център "Съгласие" в Плевен.
БТА