В Тетевен строят семеен център за децата от Могилино
В Тетевен строят семеен център за децата от Могилино / netinfo

Тетевен започна изпълнението на проект “Център от семеен тип за настаняване на младежите от ДДМУИ “Света Петка”, с. Могилино, община Две могили”, съобщиха от пресцентъра на общината. Партньори по проекта са УНИЦЕФ, Агенцията за социално подпомагане и Община Тетевен, които подписаха меморандум за сътрудничество.


УНИЦЕФ предоставя първоначално на Община Тетевен 300 000 лева за извършване на строително-ремонтни дейности и закупуване на необходимото допълнително обзавеждане и оборудване на Здравния дом в село Гложене  за адаптирането му за хора с увреждания.

Община Тетевен се ангажира да предостави сградата заедно с прилежащия терен за ползване за период от 10 години след приключване на проекта. Общината ще създаде и осъществява социалната услуга “Център за настаняване от семеен тип ”, чиито дейности ще бъдат контролирани от Агенцията за социално подпомагане.


Бъдещият център от семеен тип е с капацитет за 10-12 младежи. В него ще бъдат настанени младежи от Дома  “Света Петка” в село Могилино, двама, от които са от община Тетевен. Ще бъдат разкрити 14 нови работни места.
Подписан е първият транш за 90 000 лева. Средствата са предназначени за проектиране и оборудване на Здравния дом в Гложене.