В село Победа отбелязаха Международния ден на книгата и авторското право
В село Победа отбелязаха Международния ден на книгата и авторското право / zora.1990

На 23 април по повод Международния ден на книгата и авторското право, в библиотеката на НЧ"Зора -1990 г." в село Победа се състоя творческа литературна среща. Повод за събитието беше и презентацията на авторската книга „Спорът Бог или Дарвин", написана от Любчо Янакиев - виден общественик и член на НЧ"Наука" в село Комарево.

Секретарят на читалището Димитринка Гетова презентира в резюме обширния авторски труд на Любчо Янакиев. Освен гостите от село Комарево присъстваха местни активни читатели, взели участие в състоялата се дискусия по основните теории, развити от автора в книгата.

В село Победа отбелязаха Международния ден на книгата и авторското право
netinfo

По време на срещата авторът раздаде книги с посвещение на своите приятели. Любими цитати и известни фрази от световната и българската класика си припомниха читателите на този ден - „Малкият принц" от Екзюпери, „Дон Кихот" от Мигел де Сервантес, „Хамлет" от Шекспир, „Алхимикът" от Паоло Коелю, „Портретът на Дориан Грей" от Оскар Уайлд, Чудомир, Вазов.

С подготвени цитати и мъдри мисли се прояви и Любка Янакиева, съпруга на автора. Читалищният екип поднесе дар на всеки от участниците - символична книга, с изписана върху нея мъдра мисъл или сентенция за книгите.
Подготвени бяха и ръчно изработени книгоразделители. Те бяха връчени със специално пожелание към читателите.