/ iStock/Getty Images
В Плевен започва наказателно дело срещу шофьор, причинил катастрофа с жертва и опитал да прикрие следите. Това съобщи за БТА Ина Минкова от Плевенския окръжен съд. Делото е образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу 28-годишен мъж от село Крушовица.

Той е обвинен, че на 25 юли 2020 година, на пътя Бяла-Плевен, в близост до разклона за град Славяново, при управление на лек автомобил със скорост от 108 км/ч., нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на движещ се пешеходец със светлоотразителна жилетка. Деянието е извършено в тъмната част на денонощието.

След инцидента, водачът на автомобила не е спрял, не е сигнализирал органите на МВР, не е потърсил медицинска помощ. Направил опит да скрие лекия автомобил и да се укрие.

Свидетел на случилото се станал водач на друг автомобил. Той видял падналия на пътя мъж и се обадил на телефон 112. Пристигналия на място медицински екип откарал пострадалия към УМБАЛ „Г.Странски“, но по време на транспортирането, спрели дишането и сърдечната дейност на пострадалия и той починал.

Днес на разпоредително съдебно заседание ще се решат въпроси за реда и начина на протичане на съдебното следствие, уточни Ина Минкова. 
БТА