/ ThinkStock/Getty Images
В Плевен се организира по нетрадиционен начин "Детски баскетболен празник" на 1 юни. Инициатори са баскетболен клуб "Спартак - Плевен", съобщиха от клуба.

Детските ясли и градини започват прием на деца от 1 юни

Идеята е клубът да отпразнува Деня на детето заедно със своите възпитаници, но от разстояние. От баскетболния Спартак призовават всички, които са част от клуба, да публикуват свои снимки от последния сезон, свързани с играта, на официалната страница на клуба във Фейсбук.

Целта е да бъде създаден "Най-големият баскетболен фотоалбум на Плевен". Всички снимки ще бъдат събрани и категоризирани в книга. Освен това от тях ще бъде направен и най-големият фототапет, който ще бъде поставен във фоайето на легендарната спортна зала "Балканстрой" - залата, която е свидетел на най-големите спортни достижения на плевенския мъжки баскетболен тим през годините - престижни победи срещу водещи европейски отбори и поредица от завоювани шампионски титли.

Плевен отбелязва празника на града

Под мотото "Да покажем силата на Плевен и баскетбола" от спортния клуб Спартак призовават всички техни фенове да се включат в инициативата.
БТА