rilski
rilski / obshtina.lovech
Община Ловеч съвместно с Регионалната здравна инспекция и регионалните колегии на Българския лекарски съюз, Българския зъболекарски съюз и на Българската асоциация на професионалистите по здрави грижи обявява допитване до гражданите за номиниране на лекар на годината, информират от пресцентъра на администрацията. Това се прави във връзка с връчването на барелеф „Свети Иван Рилски” – ежегодната персонална награда за признание на професионалния принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч.
 
Всеки гражданин може да даде своя глас, като пусне талон в нарочно обявени кутии, разположени на партера на МБАЛ – Ловеч, в Стоматологичната поликлиника и в общината. Предложенията за лекар на годината се дават и от трите съсловни организации.
Изборът ще се направи според професионалния опит и квалификация на кандидата, научния му принос в медицината, приноса му за развитието на здравеопазването в общината и участие в  спасяване на хора при масови бедствия.
 
Номинации се приемат от 15 август до 17 октомври т. г., награждаването ще се извърши на тържествена церемония по случай 19 октомври, деня на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари.
През 2016 г. лекар на годината стана д-р Пламен Върбанов.