В Ловеч зачестило подаването на фалшиви сигнали за непроходими улици
В Ловеч зачестило подаването на фалшиви сигнали за непроходими улици / dariknews.archive

Зачестило е подаването на фалшиви сигнали за непроходими улици в Ловеч, съобщават от пресцентъра на общината. И припомнят, че това е наказуемо според закона.

Най-често за непочистени улици се сигнализира до тел. 112. Само за ден фалшивите сигнали по данни на общинската фирма по чистота били три - кръстовището на ул. „Д-р Съйко Съев" и ул. „Княз Имеретински", под моста за кв. „Гозница" и за ул. „Мизия". Проверката на място обаче показала, че ситуацията е съвсем различна - почистено е и преминаването е нормално при зимни условия.
Подаването на фалшиви сигнали до единния национален телефон за бедствия 112 се наказва. Глобата за този, който ползва не по предназначение спешния телефон, е от 200 до 1000 лв. За неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ глобата е от 2000 до 5000 лв. Ако са мобилизирани ресурси на службите за спешно реагиране, наказанието е глоба от 10 хил. до 20 хил. лв., в случай че не подлежи на по-тежко наказание.

Пътищата в община Ловеч към 8:00 ч. в петък, 13 януари, са проходими при зимни условия, информират още от пресцентъра на администрацията. Движението обаче все още е затруднено. Късно снощи е закъсал пътническият рейс за с. Брестово, през нощта той е бил изтеглен. Тази сутрин не са пътували автобусите по линията Къкрина - Брестово и ранният за София в 6 ч.
Вече са отворени за преминаване отсечките Ловеч - Горан и Горан - Слатина. За Владиня се пътува както досега - през Дойренци и Дренов. Отворен е пътят Баховица - Славяни, предстои да се отворят и пътищата Баховица - Николаево и Горан - Владиня. Няма обаче откъснати селища, тъй като функционират обиколни маршрути.