В Ловеч обявиха конкурс за мултимедийна презентация за 1 ноември
В Ловеч обявиха конкурс за мултимедийна презентация за 1 ноември / dariknews.archive

Община Ловеч, Регионалният исторически музей, Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев" и Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I" обявяват традиционния общински конкурс за мултимедийна презентация, посветен на 1 ноември, Деня на народните будители, информират от общинската администрация. Тази година темите отново са две: „175 години от рождението на Екзарх Йосиф I" и „110 години от рождението на Христо Бръмбаров". Желаещите да участват трябва да представят една презентация по избор с времетраене не по-малко от пет и не повече от десет минути.

Право на участие в конкурса имат ученици от 10 до 19 години, срокът за представяне на работите е 19 октомври - в отдел „Краезнание" на библиотеката. Класирането ще се извърши в две възрастови групи - от 10 до 14 години и от 15 до 19 години. Награждаването ще е на тържествена церемония по случай Деня на народните будители. Победителите ще получат грамоти и парични награди.

Идеята на конкурса за 1 ноември е да се мотивират младите хора да научат повече за местната история и култура. Цели се популяризиране на делото на радетелите за църковна независимост, на основоположниците на читалищното дело, на личностите, оставили трайна диря в местното просветно и културно дело, на ловешките борци за национално освобождение, на дейците на науката, на личностите, градили духа на Ловеч.