/ ThinkStock/Getty Images
Със споразумение, постигнато в хода на съдебното производство, 28 -годишен мъж се призна за виновен , че е шофирал пиян. При проверката било установено, че той седнал зад волана с над 3,4 промила алкохол в кръвта, информират от пресцентъра на Прокуратурата.
 
В хода на разследването е установено, че осъденият след като употребил солидно количество алкохол, потеглил с моторното си превозно средство. Придвижвайки се в района на бул. „Христо Ботев“ по посока на Медицинския университет в Плевен, обвиняемият изгубил контрол върху превозното средство и се блъснал в уличен стълб. Във връзка с инцидента на мястото на пътно-транспортното произшествие пристигнал екип на Пътна полиция към ОД на МВР-Плевен. Полицейските служители забелязали, че подсъдимият бил във видимо нетрезво състояние, поради което му направили проба с техническо средство „Дрегер Алкотест“. Уредът отчел 3,42 промила алкохол в издишания въздух. Експертизата, на пробата от кръв, предоставена от осъдения, показала концентрация на алкохол в кръвта 3,35 промила.

За извършеното престъпление на осъдения е наложено наказание една година лишаване от свобода, изтърпяването на което е отложено с тригодишен изпитателен срок, една година и шест месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство и глоба в размер на 200 лева.

Одобреното от състав на Районен съд-Плевен споразумение има последици на влязла в сила присъда и подлежи на незабавно изпълнение.